| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Warzywo?

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 11:24 am Temat postu: |
|
|
| Crabsody napisał: |
| MatisekPOL napisał: |
| ja kilka razy słyszałem HtH w filmie "My name is Earl". Gościu ma listę złych uczynków i je naprawia i wspomniał kiedyś, że zamiast dotrzymać obietnicy (czy czegoś tam), pojechał na koncert AC/DC. Kilka razy też HtH pojawia się w tle do różnych zdarzeń w tym filmie. |
w tymze samym serialu slyszalem Thunderstruck!
W czwartkowej Gazecie Wyborczej byl plakat ac/dc reklamujacy koncert na bemowie. |
Możesz zrobić skan tego plakatu? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crabsody
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 1:25 pm Temat postu: |
|
|
wygladal mniej wiecej tak:
plus sponsorzy, patroni i reklama Bemowa _________________ Nie przeszkadzaj sobie, nic tu nie ma ciekawego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madras

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Podczas meczu piłki ręcznej (Polska vs Czechy) puścili Hell's Bells.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Night

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 7:43 pm Temat postu: |
|
|
a na Polska-Chorwacja tnt i all screwed up (niestety nam to nie pomogło ;( ) _________________ High Voltage Rock'N'Roll |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MatisekPOL

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 7:49 pm Temat postu: |
|
|
| raz w "1 z 10" było pytanie: "Muzyka rozrywkowa: podaj nazwę Australijskiego zespołu hardrockowego założonego przez braci Young"- gościu nie wiedział... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tömash

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Chyba palnął wtedy "Bee Gees"
Ale w sumie nikt nie musi być wszechwiedzący _________________
| Stanisław Lem napisał: |
| Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madras

|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 8:40 pm Temat postu: |
|
|
| Thunderstruck w reklamie usługi YouTube w telewizorach Bravia: klik |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dawisiek21

|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 10:42 pm Temat postu: |
|
|
No przed chwilą ogladalem mecz i ta reklama byla _________________ Tak |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MatisekPOL

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kubas988

|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Cytuje fragment z miesięcznika Top Gear na temat koncertu AC/DC na Bemowie:
"AC/DC W WARSZAWIE Są równie wielką legendą jak Lamborghini Miura albo Steve McQueen. To zespół o którym nie warto pisać, jego trzeba słuchać. Przez prawie cztery dekady mieli wpływ na światową muzyke rockową. To Wystarczająca rekomendacja, aby kupić bilet na ich jedyny koncert w Polsce. Tym Bardziej że to dopiero drugi występ tej grupy w naszym kraju po pamiętnej trasie Monsters Of Rock 1991 r. Podczas swojej kariery wydali dziewietnaście studyjnych albumów i sprzedali ok. 200 mln krążków na całym świecie. AC/DC jest sklasyfikowane na czwartej pozycji listy najlepszych artystów hard rocka sporządzonej przez VH1 oraz na siódmej pozycji listy MTV wśród najlepszych zespołow metalowych wszechczasów. W Melbourne, w Australi jedną z ulic nazwano na cześć AC/DC. Bilety na polski koncert legendarnej kapeli kosztują od 170 do 310 zł." _________________
Życie jest jak papiet toaletowy... długie...szare... i do dupy...
Ostatnio zmieniony przez Kubas988 dnia Nie Mar 21, 2010 7:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piecho
|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 11:09 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| Cytuje fragment z gazety Top Gear na temat koncertu AC/DC na Bemowie: |
Ja Ci dam "gazety" ty, ty....
Wkurzyłem się niemal tak, jak Smuggler czytający listy, gdzie to CD-Action określają mianem "gazety". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
angus_666

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 5:01 pm Temat postu: |
|
|
| W zapaśniku randy the ram ma plakat z angusem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kubas988

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Piecho już zmieniłem. Zadowolony? _________________
Życie jest jak papiet toaletowy... długie...szare... i do dupy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawelblodz
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 9:19 pm Temat postu: |
|
|
Rzeczpospolita str.A17 dział Kultura z dnia 18.03.10 artykuł o tegorocznych koncertach. Jako wydarzenie No. 1 oczywiście koncert AC/DC na Bemowie! Info okraszone zdjęciem Angusa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawelblodz
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crabsody
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 3:55 pm Temat postu: |
|
|
widzieliscie ta reklame Sony Bravia czy cos tam? Kurde, tak nie mozna! Bylem z dziewczyna w kinie i jak uslyszalem Thunderstruck i zobaczylem ta scene (chyba z Moskwy, nie?) najpierw powiedzialem "Patrz! To AC/DC! A ty mowisz, ze sa niepopularni i w ogole". Ale sie zaczela smiac jak zobaczyla, ze to dzieci graja! Okropne
P.S: pozdrawiam kolesi ktorzy to zmątowali _________________ Nie przeszkadzaj sobie, nic tu nie ma ciekawego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PrzemoVi

|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 4:40 pm Temat postu: |
|
|
Crabsody powiem Ci tak:
-to wcale nie jest takie okropne. Na poczatku nie wiedziałem co cie tak oburzyło w tej reklamie. Jest to zwykły chwyt wiec nie ma co sie pieklic. Sony pewnie wywaliło troche mamony dla chłopców za wykorzystanie ich materialu do reklamy wiec nie bój sie oni na tym nie stracili, a dzieci pewnie miały niezla z tego frajde. Przy okazji dobrze że ktos wykorzystał do tego AC/DC z prawdzwiym brzmieniem a nie jakas plastikowa sieczke zespołu o charakterze wyłacznie komercyjnym .Pozdrawiam  _________________ Zanim cos powiesz, zastanów sie dwa razy!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PrzemoVi

|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Witam znalazłem cos co niekoniecznie podpada jedynie pod naszych ejsidów ale chodzi w tym o wszystkie zespoły z gatunku rock, metal itp. Moim zdaniem swietny tekst wiec uzałem że też powinniscie go przeczytac
| Kod: |
| http://www.wiadomosci24.pl/artykul/dlugie_wlosy_czern_i_to_najwazniejsze_muzyka_132223-1--1-a.html |
_________________ Zanim cos powiesz, zastanów sie dwa razy!!
Ostatnio zmieniony przez PrzemoVi dnia Czw Kwi 08, 2010 7:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MatisekPOL

|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 8:11 pm Temat postu: |
|
|
cyt. "Czy kiedykolwiek widzieliście [...] wykonujących swój "odpicowany" układ choreograficzny?" - skojarzyło mi się z Angusem xD
fajny tekst ale ludzie i tak w większości nie będą sobie odpowiadali na pytania z końca tekstu... bo "najprościej jest nie myśleć" jak to śpiewa Dezerter. Ja sam nie ubieram się na czarno ale staram się zrozumieć tych, którzy to robią.
PS: nie określałbym AC/DC jako metal... _________________ ACϟDC!
Pomóż innym- kliknij,a sponsorzy zapłacą fundacjom:
www.pajacyk.pl -w brzuszek pajacyka
www.polskieserce.pl -tam gdzie wskazuje napis kliknij
www.habitat.pl/aktualnosci.aspx -w "wesprzyj nas"
www.okruszek.org.pl -w chleb |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crabsody
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 9:24 pm Temat postu: |
|
|
mialem na mysli to, ze mozna te dzieci uznac za komentarz stylu AC/DC (prymitywne, glupie) czy prosciej mowiac porownanie AC/DC do bandy dzieci z dmuchanymi gitarami. _________________ Nie przeszkadzaj sobie, nic tu nie ma ciekawego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PrzemoVi

|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Również nigdy nie okreslałem siebie jako metala ani AC/DC jako metalu i jest mi z tym dobrze. Nie po to zaczałem słuchac AC/DC żeby przyszpanowac. Zaczałem dlatego że podoba mi sie ta muzyka oraz ich styl, a do ludzi w czarnym nic nie mam;D _________________ Zanim cos powiesz, zastanów sie dwa razy!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ralf

|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 7:52 pm Temat postu: |
|
|
| widzieliscie ta reklame Sony Bravia czy cos tam? Kurde, tak nie mozna! Bylem z dziewczyna w kinie i jak uslyszalem Thunderstruck i zobaczylem ta scene (chyba z Moskwy, nie?) najpierw powiedzialem "Patrz! To AC/DC! A ty mowisz, ze sa niepopularni i w ogole". Ale sie zaczela smiac jak zobaczyla, ze to dzieci graja! Okropne Sad |
Z jednej strony fajnie, że w telewizji (w sensie reklam) pojawia się coś z muzyką AC/DC. Ale jednak ktoś, kto nigdy nie widział AC/DC na scenie i niezbyt się w ogóle AC/DC interesuje, będzie prawdopodobnie kojarzył ten zespół głównie z tymi dziećmi.
| chyba z Moskwy, nie? |
Donington. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crabsody
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 8:53 pm Temat postu: |
|
|
| Ralf napisał: |
| chyba z Moskwy, nie? |
Donington. |
Oh no jasne, ze donington! Jakos czesto mi sie myla przez ta wieze w tlumie. _________________ Nie przeszkadzaj sobie, nic tu nie ma ciekawego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawelblodz
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bogdan

|