Forum ACDC Forum
Polskie forum fanów AC/DC

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Koncert - wrażenia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ACDC Forum Strona Główna -> AC/DC Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
boogie-man

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 9:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ralf napisał:
No dobrze, fani z Ameryki Północnej są świetni Smile Ale z ci z Północnej nie za bardzo. Nie wierzę, jak można tak "bawić się" na koncercie (i to jeszcze przy samej scenie) :

http://www.youtube.com/watch?v=cEVsC5kjZuA

Enjoy Wink

To akurat była próba generalna. Wejście na specjalne zaproszenia (prawdopodobnie dla zwycięzców jakiegoś konkursu). Może tymi szczęśliwcami nie byli wielcy fani zespołu i stąd taka reakcja, a może po prostu tacy są Amerykanie.

Pablo1919

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 8:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja pierdole, co za fani, normalnie żal, jak ja bym miał z takiego bliska oglądać Briana, Angusa, Malcolma, Philla i Cliffa to bym normalnie szalał z radości, a tu widownia stoi jak kołki po prostu na miejscu Briana ryknął bym do tej wiary "What the Fuck Is Wrong with You People". Oni przyszli na koncert czy do kawiarni na pogadanki i kawkę?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dawisiek21

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 10:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli mamy koniec, trasa skonczona w Sevilli brak bisu. Zegnajcie AC/DC... Crying or Very sad
boogie-man

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 10:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dawisiek21 napisał:
Czyli mamy koniec, trasa skonczona w Sevilli brak bisu. Zegnajcie AC/DC... Crying or Very sad

JAKIE ŻEGNAJCIE???!!!
Teraz tylko czekać na to, co nowego nam zaprezentuje zespół (w jakiejkolwiek by to było formie)...
Poza tym Sevilla to nie było ostatnie miejce w tej trasie, a bisy były dwa - HTH i FTATR... Very Happy

Pablo1919

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 7:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Scorpions w przyszłym roku oficjalnie kończą karierę po ponad 45 latach istnienia, AC/DC jest dużo młodszym zespołem więc analogicznie do tek\go powinni pograć jeszcze z 5 lat Smile i oby tak kurna mać było, bo bez AC/DC moje życie straci na atrakcyjności, oczywiście muza pozostanie 4ever ale zawsze słuchając ich bym myślał, że oni już nie grają i by mi się smutniej słuchało Sad
Powrót do góry
Pablo1919

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 7:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Scorpions w przyszłym roku oficjalnie kończą karierę po ponad 45 latach istnienia, AC/DC jest dużo młodszym zespołem więc analogicznie do tego powinni pograć jeszcze z 5 lat Smile i oby tak kurna mać było, bo bez AC/DC moje życie straci na atrakcyjności, oczywiście muza pozostanie 4ever ale zawsze słuchając ich bym myślał, że oni już nie grają i by mi się smutniej słuchało Sad
Powrót do góry
Ralf

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 8:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tyle, że chłopaki (Smile) z AC/DC są w mniej więcej zbliżonym wieku, co chłopaki ze Scorpions. Brian ma teraz 63 lata, Cliff 61, a Klaus Meine i Rudolf Schenker bodajże po 62. Scorpions gra dłużej, bo zaczynali grać jako młode łebki. Grają od 1965, a pierwszą płytę wydali w 1972.

Staram się nie myśleć o tym, że AC/DC jednak będzie się skłaniać ku końcowi kariery. Słuchając i oglądając koncerty bardziej myślę o tym, że widziałem ich na żywo, w niewielkiej odległości ode mnie Wink

Ostatnio zmieniony przez Ralf dnia Wto Cze 29, 2010 8:40 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Gatida

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 8:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pablo1919 napisał:
Ja pierdole, co za fani, normalnie żal, jak ja bym miał z takiego bliska oglądać Briana, Angusa, Malcolma, Philla i Cliffa to bym normalnie szalał z radości, a tu widownia stoi jak kołki po prostu na miejscu Briana ryknął bym do tej wiary "What the Fuck Is Wrong with You People". Oni przyszli na koncert czy do kawiarni na pogadanki i kawkę?

Kutwa mac, bro masz racje!
Podpisuje sie pod powyzszymi slowami!!

Gatida

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 8:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

boogie-man napisał:
Dawisiek21 napisał:

JAKIE ŻEGNAJCIE???!!!
Teraz tylko czekać na to, co nowego nam zaprezentuje zespół (w jakiejkolwiek by to było formie)...
Poza tym Sevilla to nie było ostatnie miejce w tej trasie, a bisy były dwa - HTH i FTATR... Very Happy

Dokladnie!
Jakie zegnajcie???
Wydadza zarabiste DVD z Black Ice World Tour, pewnie zrobia sobie przerwe
a potem nagraja kolejna plyte i rusza w trase po swiecie, no a ja za nimi!!!

Pablo1919

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 9:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No mam nadzieję, bo się łezka w oku kręci dla tych słuchając tych wszystkich zajebistych starych rock'n'rollowych i heav metalowych zespołów. Szkoda, ze teraz już nie powstają takie jak Iron Maiden czy Judas Priest. Jedyny dobrze grający z takich nowszych zespołów to Sabaton, ale to też nie to samo co stare dobre kapela z lat 80-tych, pozostaje nam wierzyć że te co grają będą grac jak najdłużej aby ta muzyka przetrwała jak najdłużej. Niedawno jeden z mych ulubionych, boskich wokalistów zmarł- Ronnie James Dio, to był król! Boże daj siłę takim zespołom jak AC/DC, Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Guns'N'Roses wielu innym wielkim by grały jaaaak najdłużej!!!!!!! To oni podtrzymują nas przy życiu! Dla wielu z nas to nasi Bogowie, Ojcowie przy których się wychowaliśmy, niechaj grają jak najdłużej, niech ta fantastyczna muzyka przetrwa, ona jest NIEŚMIERTELNA, musi przetrwać!!! Precz z popem, precz z techno, precz z dicso polo! Rock i Heavy Metal od narodzin aż do śmierci bracia!
Powrót do góry
boogie-man

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 10:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

You Can't Stop Rock'N'Roll...
Gatida

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 1:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pablo1919 napisał:
No mam nadzieję, bo się łezka w oku kręci dla tych słuchając tych wszystkich zajebistych starych rock'n'rollowych i heav metalowych zespołów. Szkoda, ze teraz już nie powstają takie jak Iron Maiden czy Judas Priest. Jedyny dobrze grający z takich nowszych zespołów to Sabaton, ale to też nie to samo co stare dobre kapela z lat 80-tych, pozostaje nam wierzyć że te co grają będą grac jak najdłużej aby ta muzyka przetrwała jak najdłużej. Niedawno jeden z mych ulubionych, boskich wokalistów zmarł- Ronnie James Dio, to był król! Boże daj siłę takim zespołom jak AC/DC, Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Guns'N'Roses wielu innym wielkim by grały jaaaak najdłużej!!!!!!! To oni podtrzymują nas przy życiu! Dla wielu z nas to nasi Bogowie, Ojcowie przy których się wychowaliśmy, niechaj grają jak najdłużej, niech ta fantastyczna muzyka przetrwa, ona jest NIEŚMIERTELNA, musi przetrwać!!! Precz z popem, precz z techno, precz z dicso polo! Rock i Heavy Metal od narodzin aż do śmierci bracia!

Te slowa i tym podobne nalezy wspisac do Swietej Ksiegi Rock'n'Roll'a!!

Faktem jest, ze lata 80-te wydaly na swiat potege. Lecz dodalbym tu jeszcze
ze lata 70-te rowniez wydaly na swiat wspaniale zespoly.
Moj ojciec sluchal Led Zeppelin, Deep Purple itp...kurde, poszedlem w slady.

AC/DC jest zarabistym zespolem.

Bylem na pierwszym koncercie zespolu Metallica, gdy chlopaki przyjechali
do Polski pierwszy raz, Katowice, Spodek 1987r. 10 i 11 luty. Koncert byl doprawdy swietny. Iron Maiden rowniez jest wybitnym zepolem tak samo
jak Judas Priest i tym podobne. Jednakze prawda jest taka, ze czas nie zna litosci i plynie...

Ja tam mam wiare, ze AC/DC beda grac tak dlugo, jak dlugo Angus bedzie
wstanie wziasc gitare do reki! Ten zespol jest gigantem w swym fachu.
Jest pare wspanialych zepolow, jednakze AC/DC maja cos czego inne
nie maja...ten piorun, 440kV ktore powala na kolana, ale wciaz sie zyje,
ten piorun nie zabija, lecz powoduje to, ze chce sie wiecej!!!
I to jest wlasnie AC/DC Very Happy

Gatida

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 2:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dodam tak jeszcze, ze bylem na koncercie AC/DC w Dresden, 20.06.2010
gdzie bylo znacznie glosniej anizeli na Bemowie w Wawie. Fala dzwieku byla taka, ze ziemia sie trzesla, a juz szczegolnie tak bylo, gdy grali ostatni kawalek,
For Those About To Rock - We salute You.

Caly koncert byl zarabisty!

Do dzis zaluje, ze nie pojechalem dodatkowo jeszcze do Berlina na koncert,
bo tam tez sie dzialo! Zawsze ktos ma bilety przed wejsciem...

Warzywo?

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 1:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Używajcie opcji edytuj i ograniczajcie wykrzykniki, bo mam wrażenie, że jestem wsród małp. please.

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 3:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Warzywo? napisał:
Używajcie opcji edytuj i ograniczajcie wykrzykniki, bo mam wrażenie, że jestem wsród małp. please.

Czyżby wczoraj Ci internet podłączyli?

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 6:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krosfajer napisał:
Warzywo? napisał:

Czyżby wczoraj Ci internet podłączyli?

Tak, owszem.

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 5:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po Scorpionsach, Rolling Stones zapowiedzieli swoją ostatnia trasę koncertową. Mam nadzieję, że AC/DC jeszcze pogra parę lat, w nich nadzieja!
Powrót do góry
KaZiik

PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ej , ludzie .. !! Czy to prawda , że na koncert wpuszczali ludzi tylko od 18 lat .. ?? ; pp
Powrót do góry
Crabsody

PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 7:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie, po chwili sie taki bajzel zrobil, ze wpuszczali na 1 plyte z biletem na inny sektor. Wiesz, bylo kilka bramek i tysiace ludzi. Mnie wpuscili z woda w kieszeni i zly na siebie bylem, ze nie bralem kamery, bo nic nie sprawdzali. Nawet biletu nie kasowali tylko mazali po nim flamastrem zeby szybciej bylo.
Ralf

PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 7:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W moim przypadku ochroniarz tylko kazał otworzyć futerał z lornetką. Trzeba było jeszcze tylko wyciągnąć lornetkę, przeklepał mnie po kurtce, kieszeniach i po wszystkim. Cyfrówkę wnosił tata, albo wujek, nie pamiętam. Nie wiem ile ludzi weszło już przede mną, ale tak na oko byłem jedną z pierwszych dwóch tysięcy, które weszło. Może więcej, ciężko powiedzieć. Później może rzeczywiście już wpuszczali zwracając mniej uwagi na "procedury".

Co do pytania dwa posty wyżej. Wpuszczali osoby niepełnoletnie, ale tylko pod opieką dorosłego. Przynajmniej miało tak być, bowiem mnie wpuścili bez żadnych pytań, a mam 17 lat.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ACDC Forum Strona Główna -> AC/DC Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 8 z 8

Skocz do: