|
ACDC Forum Polskie forum fanów AC/DC
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Soul

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 12:38 am Temat postu: |
|
|
Witam
Nie b?de wymienia? czego s?ucham bo jaki sens w setnym powtarzaniu - to samo co wszyscy + troche melodic metalu
Co do tekstów i riffów... Jak ju? kto? napisa? beznadziejna muzyka tekstu nie uratuje a ja dodam ?e dobrej muzyce tekst nie spe?niaj?cy swojego zadania ("nie?mieszny the jack" czy ballada bez g??bi i lukru ) mo?e ostro dokopa?.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 8:28 am Temat postu: |
|
|
No mi sie wydawala jedna kwestia oczywista,a mianowicie,ze jedno idzie z drugim w parze,ale tutaj chodzi jeszcze o cos innego...tzn....jesli ktos nie chce sie wsluchiwac w teksty,bo sa np.po angielsku i srednio angielski zna-okej,muzyka bedzie wazniejsza.Ale czy ktos slucha polskich kapel,ktore fajnie graja,a maja beznadziejne teksty??Nie wydaje mi sie .... chociaz moga sie przytrafic wyjatki.Mi np.przeszedl okres fascynacji Skid Row i innymi tandetami,wlasnie ze wzgledu na teksty,ilez mozna sluchac muzyki o niczym.Cieszysz sie Baron ?? Dla mnie muzyka nie jest tylko uchem,tylko czyms o wiele wiele wazniejszym.Jakbym chciala sobie posluchac o dupie maryny,to bym sluchala hip hopu Co nie znaczy,ze AC/DC jest fenomenem jesli chodzi o teksty,no ale to juz inna sprawa,o czym wszyscy wiemy
Inaczej tez jest jak sie slucha muzyki ,gdy sie chcemy wyluzowac,wtedy wiadomo,nie wlaczymy se Type O Negative U mnie sie zreszta wszystko zmienia jak w kalejdoskopie,wiec sie Jacek nie przejmuj Wazne jest,zeby nie rozgraniczac za bardzo muzyki i tekstow,jedno nie bedzie istnialo bez drugiego,oczywiscie sa wyjatki,w postaci Satrianiego Vai'a,czy innych geniuszy,ale ich muzyka niesie tekst sama w sobie,co z kolei tez nie wszystkim sie podoba. Jedno wiem na pewno,nigdy mi sie nie spodobaja teksty MANOWAR a co za tym idzie ich muzyka  _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha 
Ostatnio zmieniony przez Rock'N'Roll Woman dnia Sob Sie 12, 2006 12:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Baronowa
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 9:01 am Temat postu: |
|
|
Nigdy nie mów nigdy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 9:08 am Temat postu: |
|
|
Ja uparta jestem raczej,no ale ktoz wie,moze za miesiac bede latac po lasach z mieczem w rece <hahaha>  _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elvis

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 9:54 am Temat postu: |
|
|
| Rock'N'Roll Woman napisał: |
moze za miesiac bede latac po lasach z mieczem w rece <hahaha>  |
Hahaha znam paru takich agentów  _________________ ahhh... dobrze być kosmitą no nie mariusz, jasne dominik xD TĘPE HUJE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 10:11 am Temat postu: |
|
|
Ja tez wejdzcie se np.na strone www.crystalviper.com i poogladajcie sobie najswiezsza galerie  _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elvis

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 10:17 am Temat postu: |
|
|
Hahahha nie no ludzie to potrafi? mnie rozbawi? od samego rana... ale jak ta ekipa stoi dumna z tymi sztyletami  _________________ ahhh... dobrze być kosmitą no nie mariusz, jasne dominik xD TĘPE HUJE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacek_lcf

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 10:37 am Temat postu: |
|
|
No mi sie wydawala jedna kwestia oczywista,a mianowicie,ze jedno idzie z drugim w parze,ale tutaj chodzi jeszcze o cos innego...tzn....jesli ktos nie chce sie wsluchiwac w teksty,bo sa np.po angielsku i srednio angielski zna-okej,muzyka bedzie wazniejsza.Ale czy ktos slucha polskich kapel,ktore fajnie graja,a maja beznadziejne teksty??Nie wydaje mi sie .... chociaz moga sie przytrafic wyjatki.Mi np.przeszedl okres fascynacji Skid Row i innymi tandetami,wlasnie ze wzgledu na teksty,ilez mozna sluchac muzyki o niczym.Cieszysz sie Baron ?? Dla mnie muzyka nie jest tylko uchem,tylko czyms o wiele wiele wazniejszym.Jakbym chciala sobie posluchac o dupie maryny,to bym sluchala hip hopu Co nie znaczy,ze AC/DC jest fenomenem jesli chodzi o muzyke,no ale to juz inna sprawa,o czym wszyscy wiemy
Inaczej tez jest jak sie slucha muzyki ,gdy sie chcemy wyluzowac,wtedy wiadomo,nie wlaczymy se Type O Negative U mnie sie zreszta wszystko zmienia jak w kalejdoskopie,wiec sie Jacek nie przejmuj Wazne jest,zeby nie rozgraniczac za bardzo muzyki i tekstow,jedno nie bedzie istnialo bez drugiego,oczywiscie sa wyjatki,w postaci Satrianiego Vai'a,czy innych geniuszy,ale ich muzyka niesie tekst sama w sobie,co z kolei tez nie wszystkim sie podoba. Jedno wiem na pewno,nigdy mi sie nie spodobaja teksty MANOWAR a co za tym idzie ich muzyka  |
ah te baby...  _________________ Black Sabbath Deep Purple AC/DC Led Zeppelin |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 12:33 pm Temat postu: |
|
|
| eliaszek napisał: |
| Hahahha nie no ludzie to potrafi? mnie rozbawi? od samego rana... ale jak ta ekipa stoi dumna z tymi sztyletami |
Noooooooo,duma ich rozpiera Mozna wywnioskowac,ze nie sa zbyt bogaci,bo nie wszystkim na miecz starczylo <hahaha> W ogole jak dalej im tak pojdzie,to Crystal Viper bedzie najwieksza komedia polskiego heavy przez tego Gabriela No ale niewazne,wazne ,ze Manowar ich inspiruje
Jacu? napisał: |
| ah te baby... |
No co,co ?? :> _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacek_lcf

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 12:42 pm Temat postu: |
|
|
a nic nic...  _________________ Black Sabbath Deep Purple AC/DC Led Zeppelin |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Baronowa
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 1:43 pm Temat postu: |
|
|
| Nie no bez przesady, lepszy miecz i zbroja ni? dres |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 1:52 pm Temat postu: |
|
|
No ja juz wole patrzec na prawdziwego drecha,niz na uzbrojonych i napompowanych Crystal Viper Bo ani u drechow,ani u CV nie ma czego sluchac,przynajmniej dla mnie  _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elvis

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 2:17 pm Temat postu: |
|
|
Noooooooo,duma ich rozpiera Mozna wywnioskowac,ze nie sa zbyt bogaci,bo nie wszystkim na miecz starczylo <hahaha> W ogole jak dalej im tak pojdzie,to Crystal Viper bedzie najwieksza komedia polskiego heavy przez tego Gabriela No ale niewazne,wazne ,ze Manowar ich inspiruje |
Niieeeeeeee wlaz?em na t? mroczna stron? jeszcze raz i chcia?em poszuka? jaki? textów a tam co... sami zobaczcie ja ledno zdo?a?em utrzyma? si? na krze?le  _________________ ahhh... dobrze być kosmitą no nie mariusz, jasne dominik xD TĘPE HUJE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michalrocks

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 2:25 pm Temat postu: |
|
|
Prawie jak Tolkien...  _________________ One night in a club called `The Shaking Hand'
There was a forty-two decibel rocking band
The music was good, and the music was loud
And the singer turned and he said to the crowd -
"Let there be rock" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 3:03 pm Temat postu: |
|
|
| eliaszek napisał: |
| Niieeeeeeee wlaz?em na t? mroczna stron? jeszcze raz i chcia?em poszuka? jaki? textów a tam co... sami zobaczcie ja ledno zdo?a?em utrzyma? si? na krze?le |
No,przemawia przez nich przeciez tajemnicza moc,czego Ty od nich chcesz Eliaszku ??  _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacek_lcf

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 3:08 pm Temat postu: |
|
|
oni robia "muzyke", staraja sie, wydaja ostatnie pieniadze na klisze zdjec i miecze a wy sie z nich smiejecie tak sie nierobi  _________________ Black Sabbath Deep Purple AC/DC Led Zeppelin |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 3:20 pm Temat postu: |
|
|
Chyba na wypozyczenie mieczy Nie no,oni sa zajebisci z tym groznymi minami <hahaha>  _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Baron

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 10:00 pm Temat postu: |
|
|
jak dalej im tak pojdzie,to Crystal Viper bedzie najwieksza komedia polskiego heavy przez tego Gabriela No ale niewazne,wazne ,ze Manowar ich inspiruje
|
Tomek by si? obrazi?  _________________ Don't need no sympathy
Don't need no charity
Don't need no helping hand
All I need is a Rock N' Roll band
---------------------------------------
When the devil come a callin'
I ain't gonna be around
Black Ice |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elvis

|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 10:55 pm Temat postu: |
|
|
No,przemawia przez nich przeciez tajemnicza moc,czego Ty od nich chcesz Eliaszku ??  |
Ja nieczego ale powiem tyle Leather Witch i Tommy Roxx ??DZ? te ich paski koszulki i buty jakby chciali dosi??? konia s? mega
''Styl zespo?u mo?na okre?li? jako klasyczny metal, ??cz?cy wp?ywy niemieckiego speed i heavy metalu (Running Wild, Warlock, Accept, Stormwitch), Nowej Fali Brytyjskiego Heavy Metalu (Iron Maiden, Angel Witch, Elixir), oraz mistrzów epickiego grania (Manilla Road, Zed Yago, Manowar).''
ja ju? nic nie mówie (powiedzmy ?e ?cierpie to w milczeniu ) _________________ ahhh... dobrze być kosmitą no nie mariusz, jasne dominik xD TĘPE HUJE! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rock'N'Roll Woman
|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 2:45 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| Tomek by si? obrazi? |
A co mnie to,ze by sie obrazil,ja sie jakos nie obrazilam :] Poza tym chyba juz Ci mowilam co o nim mysle :]
Moze ja juz tez lepiej nic nie powiem o nich ....  _________________ Riff Raaaafff,always good for a laugh,ha ha ha  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kubuses
|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Twisted Sister,
Diamondhead
The Doors
troche Guns N Roses _________________ TNT |
|
| Powrót do góry |
|
 |
FT
|
Wysłany: Sro Paź 04, 2006 9:45 pm Temat postu: po ch?opakach to ....: |
|
|
| Proletaryat, Pantera, Machine Head, Motorhead, Ozzy Osbourne, Rammstein i wiele innych ..... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kubuses
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 3:28 pm Temat postu: |
|
|
od?wie?am liste:
The Doors
The Rolling Stones
The Sex Pistols
The Ramones
Twisted Sister
Guns N' Roses
Bob Dylan
Janis Joplin
The Who
Aerosmith
Queen
Led Zeppelin  _________________ TNT |
|
| Powrót do góry |
|
 |
owsik
|
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 12:38 pm Temat postu: |
|
|
led zeppelin, aerosmith, guns n'roses, queen, motorhead, hendriks, the doors, the free, joplin, velvet revolver, slash'snakepit, king crimson, nalepa, rolling stones, nazareth, extreme ..........
i wiele innych, byle tylko móc slyszec rock n'rolla
(to moj pierwszy post na tym forum ) _________________ Rock n'Roll, k.... nie ma litości!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Thunder

|
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Guns N'' Roses
Iron Maiden
The Doors