| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Angielka
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 12:14 am Temat postu: Najlepsza Piosenka |
|
|
Witam.Od d?uzszego czasu zastanawiam sie jaka jest najlepsza piosenka zespo?u AC/DC. Moim zdaniem jest to piosenka "Shot to thrill".
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?  _________________ " I've got nine lives...cat's eyes(...) I back in black!
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tomashec

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 12:36 am Temat postu: |
|
|
huh, ciezki orzech do zgryzienia, ale jesli juz mialbymwymienic co najczesciej lata u mnie w cd to chyba "shot down in flames" z kapitalna i slyszalna (a to niestety rzadkosc u acdckow) linia basu. poza tym if you want blood z rewelacyjnym poczatkiem (rowniez pasuje mi wersja z boxu "bonfire" z plytki "volts") _________________ www.forestbrothers.za.pl
www.film.org.pl
www.stallone.pl
www.kluczevia.pl
www.pkm.org.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klaus
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 11:58 am Temat postu: |
|
|
Hejj
Ja bym to uj?? tak:
-na ka?dej p?ycie mam taki ulubiony kawa?ek
-?eby nie rozdziera? serca nie b?de podawa? tego jednego bo go po prostu nie ma
Z ac piorun dc to jest tak ?e jak si? ich s?ucha a nogi same skacz? to ulubiony jest ka?dy kawa?ek.
Pozdrówka cze?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TNT
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2005 5:41 pm Temat postu: |
|
|
| klaus napisał: |
Hejj
Ja bym to uj?? tak:
-na ka?dej p?ycie mam taki ulubiony kawa?ek
-?eby nie rozdziera? serca nie b?de podawa? tego jednego bo go po prostu nie ma
Z ac piorun dc to jest tak ?e jak si? ich s?ucha a nogi same skacz? to ulubiony jest ka?dy kawa?ek.
Pozdrówka cze?? |
Otó? to ci??ko wybrqa? ulubion? piosenk? bo wszystkie s? ?wietne. JA najardziej lubi? kawa?ki z lat Bona, z nim wszystkie p?yty s? rewelacyjne. Je?eli chopdzi o p?yty z Brianem to najmniej lubi? p?yty z lat 1981-1986 i p?yt? stiff upper lip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Malcolm Young 15
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 12:02 pm Temat postu: |
|
|
ehhh ja tam uwa?am ?e najlepszego kawa?ka AC/DC nie ma. S? kawa?ki lepsze i i gorsze ale zdecydowanie najgorszego i zdecydowanie najlepszego nie ma i nikt nie znajdzie. W zasadzie ka?da p?yta AC/DC posiada kawa?ek wybitny i s?abszy i w wypadku s?abszych p?yt wi?cej jest kawa?ków dolnych za? w wypadku lepszych du?o wi?cej górnych _________________ AC/DC złoty sqad:
Wokal : Brian Johnson
Gitara Solowa : Angus Young
Gitara Rytmiczna : Malcolm Young
Gitara Basowa : Cliff Williams
Perkusja : Phill Rudd |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lumberjack
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Faktycznie ciezko wybrac najlepszy utwor... Chociaz chyba najlepszy utwor to For Those About To Rock!! Moim zdaniem ma niesamowity klimat(szczegolnie poczatek utworu) i duzo czadu pod koniec utworu... No i te armaty!! Miodzio!!Zreszta AC piorun DC ma za duzo bdb utworow zeby wybrac najlepszy  _________________ Hell Ain't A Bad Place To Be |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Malcolm Young 15
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Klimacik jest ?wietny ale czy gorszy klimat ma p?yta Back In Black?? Zataczamy b?edne ko?o  _________________ AC/DC złoty sqad:
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angus Young
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2005 11:25 am Temat postu: |
|
|
?OOOO oni maj? du?o kawa?ków które bardzo bardzo mi si? podobaj?. _________________ WE SALUTE YOU!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Malcolm Young 15
|
Wysłany: Sob Sie 06, 2005 11:57 am Temat postu: |
|
|
jesli mialaby byc jedna to bylby to utwór - Thunderstruck _________________ AC/DC złoty sqad:
|
| Powrót do góry |
|
 |
0k0

|
Wysłany: Pią Sie 19, 2005 2:01 pm Temat postu: |
|
|
Brak ulubionego, za to bez przeszkód mog? poda? ten, który najbardziej nie trawi?: 'Love Hungry Man' blah  _________________ 9.VII.1946 - 19.II.1980 Bon Scott WE SALUTE YOU! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mcpayek
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2005 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Dok?adnie, ci??ko jest wybra? ulubiony. Ale bardzo lubi? You Shook Me All night Long, Misstres For Christmas, Razors Edge, Nick of Time, Back in Black no i oczywi?cie Thunderstuck  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Malcolm Young 15
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2005 5:29 pm Temat postu: |
|
|
THE Razors Edge - ale ?eby nie by?o ?e si? czepiam to powiem ze pomylka sie moze zdarzy? - ?wietny utwór!! _________________ AC/DC złoty sqad:
|
| Powrót do góry |
|
 |
mcpayek
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2005 7:02 pm Temat postu: |
|
|
No oczywi?cie, ?e THE Razors Edge, ale jako? tak mi si? nie napisa?o, spieszy?em si?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Coignet

|
Wysłany: Pią Sie 19, 2005 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Shoot down in flames i If you want blood tak jak który? z poprzedników i z tych samych powodów, ale bardziej jednak ten drugi - ten utwór to poprostu ?ywio?. _________________ -"A ty jesteś AC czy DC skarbie?"
-"Ja jestem tą błyskawicą w środku"
Filmy amatorskie:
http://www.wroclaw.mm.pl/~zgaduf/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Malcolm Young 15
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2005 10:52 am Temat postu: |
|
|
W Shot Down In Flames wykazuje sie Cliff z basem - utwór troche odbiega od charakterystyki gry AC/DC  _________________ AC/DC złoty sqad:
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateusz_kajtek

|
Wysłany: Wto Wrz 06, 2005 8:53 am Temat postu: |
|
|
Ja te? uwielbiam te utworki z p?ytki HIGHWAY TO HELL ale wg mnie warte podkre?lenia s? te? utwory z p?yty BALLBREAKER takie jak HARD AS A ROCK, COVER YOU IN OIL CZY BURNIN ALIVE.  _________________ Rock N Roll Dream |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angus Young
|
Wysłany: Wto Wrz 06, 2005 3:13 pm Temat postu: |
|
|
wed?óg mnie to najlepsza jest back in black!!! _________________ WE SALUTE YOU!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nagash

|
Wysłany: Wto Wrz 06, 2005 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Co prawda jak to ju? by?o mówione wszystkie kawa?ki AC/DC s? wspania?e. Ale jako jedn? w moich ulubie?siejszych jest Hells Bells, lubie te? Thunderstruck, Highway to Hell i Back in Black. _________________ Fani AC/DC jednoczcie sie !!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elvis

|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2005 8:00 pm Temat postu: |
|
|
No No fucktycznie trudno jest wybra? ten jeden jedyny no, ale je?eli jush bym mia? wybiera? to chyba bym postawi? na Thunderstruck podoba mi si? w tym kawa?ku spokojne wej?cie a potem jak si? rozkr?ci to jest prawdziwa BURZA Z PIORUNAMI po prostu OGIE? !!! a tak poza tym to lubi? Shoot to Thrill, Have A Drink On Me, Shake a Leg, Hard as Rock, C.O.D ?oszzzz i tak mo?na w niesko?czono?? no i nie wspomnia?em oczywi?cie o Jailbreak, który jest eXtra
HEEJ  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bogdan

|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2005 10:47 am Temat postu: |
|
|
uwielbiam thunderstruck i nie bede tu oryginalna,rowniez big gun,hard as a rock,what you do for money honey-maja powera.klimat maja the jack,squealer(to napiecie),ride on.mistress for christmas tez jest super:)mozna by tak mnozyc w nieskonczonosc zreszta!oni sa de best i juz  _________________ For those about to concert |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metal_man
|
Wysłany: Nie Wrz 11, 2005 9:46 am Temat postu: |
|
|
No coz... Piosenki lubie wszystkie, tylko slucham w zaleznosci od humoru. Oni po prostu dobrze graja  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elvis

|
Wysłany: Nie Wrz 11, 2005 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Po prostu nie ma lepszych i gorszych We wszystkich kawa?kach jest taki POWERRR... ?e a? wszystko chodzi (bynajmniej u mnie na chacie )
3mka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rosie

|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2005 8:54 pm Temat postu: |
|
|
ja mam fazy na poszczególne piosenki...,a aktualnie faza przysz?a na THUNDERSTRUCK:) I THAT'S THE WAY I WANNA ROCK'N'ROLL(teledyski do tego s? boskie) _________________ Terapia wstrząsowa!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Night Prowler Undertaker
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 10:22 pm Temat postu: |
|
|
zgodze sie, ze wszystkie sa swietne, choc niektore bardziej:)
jednak piosenka, ktora darze najwieksza sympatia to ''night prowler'' z mojego ulubionego albumu ''hth'. urzeka mnie jej klimat, pelen tajemniczosci, grozy. jest fenomenalnym zakonczeniem owej autostrady... _________________ Let there be rock!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Let there be rock
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Lubi? du?o kawa?ków i praktycznie na ka?dej p?ycie mam jaki? jeden lub kilka ulubionych , ale jednego nie potrafi? poda?.
Pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|